lördag 25 juli 2015

Båt-Nyhet: FRAMÅT FÖR NORD-SYDLINJEN!






Nya båtlinjen genom Stockholms skärgård från Nynäshamn till Arholma - "Nord-Sydlinjen" har hittills blivit en succé. Dagsrekordet ligger på 154 passagerare för den södra linjen och 129 passagerare för den norra linjen, rapporterar tidningen Skärgården i sitt senaste nummer. 

  Om intresset fortsätter är Nord-Sydlinjen aktuell även nästa säsong 2016, säger skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) (bilden) till tidningen. 

  •  Vi har sagt inom alliansen att vi vill ge linjen ett år till, om inte båtarna går tomma, Med 150 åkande per dag är det glasklart att vi skall förlänga.

  På linjen söderut reser de flesta från Utö/Gruvbryggan till Fjärdlång, Dalarö och Rögrund. På den nordliga linjen är resandet mer ojämnt. På en brygga kan det ena dan stå två personer och nästa dag 30 personer på samma brygga, enligt Niklas Drakenberg, Stavsnäs Båttaxi.
  Det ostadiga sommarvädret till trots så har hugade skärgårdsturister sökt sig till den nya linjen. Flera stoppalternativ med övernattning finns att välja på. 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar