torsdag 30 september 2010

Största båten på Stor-Båtsmässan


Nu är det snart Storbåts-Mässa i Stockholm 10 - 14 november. Idag dök en flaskpost upp om det kommande evenmanget.

"Mässan för de exklusiva båtarnaVärldspremiärer och rekordstor båt
Årets Scandinavian Boat Show samlar de riktigt stora och exklusiva båtarna. I år slås också rekord med Delta 54 som blir den största motorbåten som visats på mässan. Även antalet nyheter blir mycket stort. Var femte båt har aldrig visats på mässan tidigare och flera båtar har världspremiär.
Efter några svåra år hyser branschen gott hopp igen. Det syns klart på Scandinavian Boat Show där de stora och exklusiva båtarna är tillbaka. Även antalet båtar ökar från föregående år.
– Intresset för stora båtar har visserligen varit stabilt hela tiden. Det nya nu är att båtarna är tillbaka på marknaden. Det ser vi på antalet riktigt stora båtar som bokats på mässan. Även antalet båtar totalt på mässan ökar. Redan i dag, en dryg månad innan mässan öppnar är fler båtar anmälda än som visades förra året, och fler droppar in hela tiden, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show.
Största båten Delta 54 heter rekordbåten. Den är över 18 meter lång och har världspremiär på mässan. Även bland segelbåtarna sprängs 50-fotsgränsen. Det är med Dufour 52 som har Sverigeprimär på mässan. Totalt visas ett trettiotal nyheter.
Charter ökarAllt fler väljer att ta en veckas seglingssemester utomlands. Det märks även på mässan där antalet charterutställare som visar upp sina resmål och båtflotta blivit fler. Besökaren kan välja segling på i stort sett i alla hav - från Östersjön till Söderhavet.
TillbehörSom vanligt finns det ett stort antal tillbehörsföretag inom elektronik, segelmakeri, rigg och mast representerade. Närheten till båtbryggorna gör det enkelt för besökarna att titta på inredning och andra detaljer inför det stundande båtköpet
"..
K0mmentar: Hur är det att anlöpa en vackraste men mest grundfyllda fladen i ytterskärgården med en 54-fotare? Inte helt lätt med tanke på okända grynnor. Möjligen är det sant att de allt större båtarna hellre väljer trygga gästhamnar före snåriga naturhamnar.

1 kommentar:

  1. nautomania gigantus...allt större båtar...allt större problem

    amiral Feng Shes skattskepp på 1400talet i Indiska Oceanen var ca 150 meter...

    och i Haugesund nitar man samman 35 meter ek till Draken Harald Hårfagre

    SvaraRadera