måndag 25 juli 2011

Nyhet: BRIS I POCKET

Ohoj alla vänner! Här kommer en nyhet som jag är stolt över. BRIS-boken med namnet "Med Bris mot Kap Horn" som vi skrev under tre år på 1980-talet finns nu storpocket utgiven av bokförlaget Norstedts i en serie om båtklassiker. Boken handlar om Sven Yrvind - som då hade efternamnet Lundin och handlar om hans liv och seglingar, Sven var den förste svensk som ensam i den minsta båten någonsin rundat Kap Horn den svåra vägen från öster till väster mitt i den kalla mörka vintern.
Arbetet med boken innehåller många glada minnen, vilket inte minst hustru Elisabeth kan intyga. Sven sov hemma hos oss på och under pingisbordet i källaren och konsumerade stora mängder mjölk varje dag samtidigt som han mycket detaljrikt berättade om sitt liv.
Han segling med första BRIS byggd i mor Kerstins källare från Mar del Plata till den ensliga ön Tristan de Cunha är en av hans stora bedrifter inte minst då han saknade sjökort sista biten och färskvattnet häll på att ta slut.
Jag känner mig stolt över att ha fått varit med att ta fram en klassiker inom båtlitteraturen. Sven Yrvind förtjänar det allra mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar