fredag 30 augusti 2013

Obamabesök: FÖRSVARSMAKTEN STÄLLER UPP MED RADAR

Här en sprängskiss av president Obamas bil som är bepansrad och försedd allehanda säkerhetsprylar. Bilen kommer till Stockholm den 2 september. Sveriges betraktas av USA som ett högriskland med två politikermord och en självmordsbombare.






Inför USA:s president Obamas Sverige besök nästa vecka signalerar försvarsmakten att de kan hjälpa polisen i säkerhetsjobbet kring besöket. Hjälp kan ges inom begreppet CPRN vilket är metoder för att utröna hot av kemisk, radiologisk och nukleär natur - hot som ligger nära de vapen som terrorister kan tänkas använda.
   På tisdagen dagen före besöket noterades flera militära radarposteringar på strategiska platser i  Stockholm.De skall hjälpa polisen, som har befälet, att övervaka luftrummet över Stockholm under Obamas besök.
  Stort säkerhetsarbete görs nu i Stockholm inför besöket och en operaföreställning på slottet har ställts in efter att säkerheten fått underbetyg av amerikanska Secret Service. Det skulle ta för lång tid att genomsöka slottet med bombhundar.
  Även om detta stridsfordon inte är relevant så passade   Försvarsmakten  på att visa sin nya finsktillverkade pansarterrängbil Patria.(bilden). 113 bilar skall ha leverats.
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar