onsdag 9 juli 2014

Fredsspaning: MÄLLSTEN LEVER ÄN!



  
Nästan 80 000 spänn i böter för att ha klivit iland på ön Mällsten i Stockholms södra skärgård? Jo, jo - den eviga freden har tyvärr inte kommit till Sverige ännu - tvärtom hårdnar läget på grund av krisen i Ukarina. Båtfolket som vill partaja i skyddade försvarsanläggningar får se sig för lite bättre. Det räcker inte med att hänvisa till att en förbudsskylt såg skamfilad ut

    Marinen ska få sju korvetter fem ubåtar och och de sjögående förbanden skall få vara mer till sjösss. enligt försvarsberedningens förslag nyligen.
  Vad har nu denna försvarssatsning med Mällsten att göra? Den lilla ön råkar vara "låset" in till det område i Stockholms södra skärgården inriktad på Musköbasen som är ett av världens mest skyddade ubåtsbaser. Den har blivit aktuell efter några år i malpåse då framtida sjögående förband måste ha någonstans att ta vägen för service och underhåll. Möjligen skall det byggas ubåtar i berget.
  För oss som var med i ubåtsjakten 1982 så var Mällsten den ö som det small omkring och orsakade världsrubriker. Det var bottenminor som detonerade så att fönsterrutorna skallrade i Nynäshamn. Dessa veckor då det kalla kriget köp in i bara skinnet glömmer vi aldrig. Är möjliget ett nytt kallt krig på gång? Huga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar