söndag 31 augusti 2014

Fredsspaning: ALLIANSEN PLUSSAR PÅ FÖRSVARET





Bildtext: Helikopter HK 15  (bilden) får flyga mer enligt alliansen  förslag att satsa ytterligare 1,3 miljarder på försvaret fram till 2018.Marinens kustkorvetter får också vara till sjöss och öka den marina närvaron i Östersjön.
----------   
    Stefan Löfven, socialdemokraternas ledare, stöder försvarsberedningens förslag från i våras att Sveriges försvar behöver stärkas. Det beskedet gav S-ledaren i SVT:s partiledarutfrågning söndagen den 31 augusti.
  -Försvarberedningen lämnade ett väldigt tydligt yttrande och det finns en bred majoritet för de slutsatserna. Slutsatsen omfattar 80-85 procent av Sveriges riksdag och då bör man följa det, betonade S-ledaren.
  Hur kommer miljöpartiet att hantera försvarfrågan i en eventuell kommande regering tillsammans med socialdemokraterna?
  Miljöpartiet har tidigare sagt sig vilja minska anslagen till det militära försvaret. På en fråga om om Löfven är beredd att köra över Miljöpartiet i eventuella regeringsförhandlingar svarade han:
  - Vi skall se till att fullfölja försvarsberedningens rapport.

EXTRA: Inför valet den 14 september satsar nu de fyra alliansledarna ytterligare 1,3 miljarder till försvaret fram till 2018. De nya pengarna innebär bland annat att incidentberedskapen och antalet flygtimmar för JAS 39 Gripen ökar och att svenska förband kan öva mer. 
  Rysslands allt aggressivare position genom att gå in i ett offensivt skede i sina operationer mot Ukraina anges som ett skäl till att höja tröskeln för det svenska försvaret. (DN 3 september)

Bakgrund: Försvarsberedningens slutsatser redovisas i bloggen den 2 augusti "Ny hotbild kräver upprustning". En bred majoritet är överens om att förbandsverksamheten och materialanskaffningen kräver en miljardförstärkning. Vi utgången av nästa inriktningsperiod föreslås en höjning med 5,5 miljarder årligen jämfört med 2014.
  


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar