fredag 1 augusti 2014

Båtspaning: POWERBÅTFEST MED FÖR HÖG FART!





Bildtext: Stora snabba "muskelbåtar" med kraftiga motorer går att köra långsamt i fartbegränsade områden vilket bilden ovan  visar. Båtarna har inget  med den polisanmälda händelsen i Dalarö att göra.
________________________ 
  Tio så kallade "muskelbåtar" är misstänkta för vårdslöshet i sjötrafik efter att ha kört i cirka 50 knop i farvattnen nära Dalarö i Stockholms mellanskärgård. Där råder fartbegränsning på 7 knop. "Muskelbåtar" var med i en båtträff nyligen där syftet enligt arrangören var att inte farttävla mot varandra. 
  Händelsen har polisanmälts efter att många mindre båtar som befanns sig i närheten upplevde båtarnas höga farter som direkt livsfarliga. Det var ren tur att ingen olycka inträffade, säger en båtfarare som var där med sin båt och med sina barn ombord. Sjöpolisen har startat en utredning om vårdslöshet i sjötrafik. (Källa: SKÄRGÅRDEN)

1 kommentar:

  1. Vi som hundratals gånger genom åren passerat den trånga ofta strömmande passagen vid Dalarö tar oss för pannan. Har båtförarna av dessa snabba båtar drabbas av hybris? Om dessa nostalgiska flytetyg med sina sinnligt mullrande V8:r inte skall uppfattas som flytande otyg gäller det att visa respekt. Björnen Bamse brukar säga att den som är stark också skall vara snäll!

    SvaraRadera