måndag 20 december 2010

Milo i sista stopover före Antarktis

"God Jul och Gott Nytt År kära Milo och goda vindar för dig och din besättning mot Antarktis från Nynästomten!"





Bilder från Patagonien med Artemisia II i förgrunden. Milo har seglat sedan midsommar 2009 och nu väntar sista etappen ut (Foto: MILO DAHLMANN)
__________________________
Långsseglaren Milo Dahlmann skeppare på sin båt Artemisia II har nu nått den argentinska staden Ushuaia efter nästan tre månaders segling i Patagonien. Med ombord har Magnus varit under denna resa som startade i Chile i oktober
Så här skriver hon på sin blogg http://artemisia2.blogspot.com om den senaste etappen.
Hej!
"Efter nästan 2½ månad i chilenska Patagonien är jag nu i Ushuaia, Argentina. Magnus och jag har seglat lika långt som det är från norr till söder i Sverige. Området består av bergskedjor, glaciärer, oräkneliga öar och massor av kanaler där man kan segla. En storslagen natur där det inte finns många tecken på mänsklig aktivitet. En handfull samhällen, lite fiskebåtar, ett och annat kryssningsfartyg, men inte mycket mer. En vildmark. På många av de öar vi passerade har det aldrig varit en människa mer än vid strandkanten. Det är nämligen omöjligt att ta sig fram! Växtligheten är så tät att det inte går. Då kanske man kan misstänka att det regnar en del. Just precis. Och Patagonien är ökänt för sina snabba väderförändringar, där en lugn dag kan bli full kuling på en halvtimme eller mindre....". fortsättningen i Milos blogg.
Nu skall Milo byta besättning för slutetappen mot Antarktis då kursen sätts sydvart förbi Kap Horn och över Drakes Sund mot Antarktis inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar