tisdag 5 februari 2013

Kappsegling: LÖÖF SKIPPAR RIO 2016








Bilden: Fredrik Lööf och Max Salminen efter målgång sista köret då OS-guldet i Starbåt säkrades för Sverige. Nedre bilden katamaran M32 under segling.
----------
   Fredrik Lööf, som vann guld förra sommaren i OS i London tillsammans med Max Salminen avstår från att sats på att segla i nästa OS o Rio de Janeiro 2016. Han skulle i morgon torsdag presentera sina planer att segla i nya OS-klassen med katamaranen Nacra 17 på den pågående båtmässan i Göteborg. Nu har presskonferensen ställts in.
  Fredrik Lööf seglade förra sommaren sitt sjätte OS och guldet i Starbåt var det första svenska seglingsguldet sedan 1976.
 Besluta att inte satsa på nästa OS grundar sig på att det tar för mycket tid från familjen att genomföra en ny satsning. Han tränade långa perioder i Spanien inför förra OS och var långa tider borta från sina nära och kära.
  Han fortsätter dock att segla och i sommar blir det den större katamaranen M32 som han skall pröva på. Vikt 450 kg, 53 kvm segelyta, fart 12-13 knop i vindstyra 4 meter per sekund, North Sails, Göran Marström och Kåre Ljung är med i projektet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar