torsdag 18 oktober 2012

Öspaning: JOBBA PÅ SANDÖN!



Vill du jobba en vecka på Gotska Sandön - paradisön i Östersjön? Hembygdsföreningen gör varje år 3 markvårdsresor i Kapellänget och Gamla gården på uppdrag av Länsstyrelsen på Gotland. Det är ca 10 personer som åker ut som ett arbetslag. En i laget sköter planering av och matlagning under veckan.
  Markvårdsresorna 2013 är:
  • 9 maj - 17 maj.            Fagning (räfsning och plockning)
  • 28 juli - 4 augusti         Slåtter
  • 4 augusti - 11 augusti   Höbärgning
  Siv Mattsson kan ge mer information epost siv_mattsson@hotmail.se tel 0498-224275, 073-6224275
  Du skall vara arbetsför då arbetet tidvis är ganska tungt.
    Detta står att läsa i senaste numret av tidningen "Gotska Sandön" som medlemmar i öns hembygdförening får. Innehåller bland annat  mysiga nostalgibilder från 1980-talet.
  Öns pengabekymmer tycks tillfälligt vara lösta då Försvarsmakten slantat till 1,5 miljoner kronor och nu skall försök göras för att Naturvårdsverket ökar anslagen. 4 450 besökare var där denna säsong.
  Vi som bor i Nynäshamn har det väl förspänt för en Sandö-resa. Båten "Gotska Sandön"  tillhör Utö Rederi som rattar skärgårdstrafiken och har sina hemmabrygga nere i fiskehamnen. Bara att kliva på när det går.
  Vi i familjen har varit på Sandön tre gånger - senast 2008 - och en av oss låg på svaj med galeasen Shamrock på 80-talet när vädret begav sig. Många Nynässeglare har varit där med egen båt.
Ön har en egen hemsida www.ghs.nu  och webbansvarig är Tiina Mänty.

1 kommentar:

  1. Jag finner ro på Gotska Sandön och längtar dit varje år. Senast var vi när med äldsta barnbarnet år 2008 och fick traska en mil från sydspetsenvilket var lite jobbigt.
    Hoppas nu det löser sig med öns ekonomi. I en tid när Överheten lägger miljoner på till synes meninglösa lyxevents - så måste det finnas pengar till Sandön. Heder åt Försvarsmakten som öppnat plånboken.

    SvaraRadera