fredag 4 oktober 2013

Slusspaning: SLUTSLUSSAT I KARL JOHAN



 Den 14 november är det slutslussat i Karl Johan-slussen i Stockholm i vilken tiotusentals båtägare genom åren sökt sig ut från söta Mälaren till Saltsjön och åter..Slussen skall stängas för reparation och ombyggnad i linje med den totalrenovering och nybyggnad som ska göras av hela Slussen,
  Slussen är nedsliten i sitt nuvarande skick och det händer att stora tunga armaturer plötsligt lossar och trillar ner. Om sitt liv som slussvakt berättar Nina Arnewing i senaste numret av Stockholms hamns tidning "Via Stockholm hamnar". Hon har sett det mesta.
  Karl Johan-slussen har genom åren varit skådeplats för många incidenter då båtar hamnar på tvärs eller missat lägga till på rätt sätt och fångats av strömvirvlarna. Ibland har röstläget varit högt hos frusterande skeppare - oftast män - till glädje för flanerande iakttagare som från åskådarplats följt fritidsbåtarnas mödor. 
  Nu är det slutslussat och stockholmarna förlorar ett gratisnöje. Båtfolket i Mälaren får i fortsättningen söka sig ut genom Hammarbyslussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar