lördag 30 juni 2012

Beg-Båt-Mässa i Nynäs?


Bilder: Ovan Flytande båtmässan i Stockholm - Wasahamnen, Nedan Nynäshamn Havstrappan från sjösidan. Nya havstrappan som blir klar till Jubileumsregattan i Juli skall förlängas till landfästet till nya vågbrytaren som öppnar ett stort mycket lugnare vattenområde än tidigare.
_____________________________-

  Flytande båtmässa -  i lä av vågbrytaren Kan inte Nynäshamn arrangera ostkustens bästa båtmässa för begagnade fritidsbåtar och ge plats för denna brokiga flotta innanför den nya vågbrytaren i hamnen?
   Förslaget bygger på att Nynäshamn – tidigare vald till Årets Båtkommun – erbjuder sin utökade gästahamn till den handel av begagnade båtar som detta år ser ut att ha genomgått en härdsmälta. Sjövärdiga segel- och motorbåtar från 1970- och 1980-taler slumpas bort till vrakpriser. För den som har tillgång till Smartphone kan kolla den ena kända båttypen efter den andra – eller vad sägs om föredömet bland segelbåtar – IF-båten – som säljs för 20 000 kronor. Mellan tummen och pekfingret slumpas i storleksordningen 30 000 båtar bort på nätet. En god vän som till exempel försökt sälja sin bränsleslukande V8-jänkarbåt i ett par år – bytte den till slut rakt av mot en vattenskoter. Exemplen är många.
   En begagnad beg-båt-mässa i Nynäshamn skulle ge nya båtspekulanter en chans att kolla in utbudet och kanske göra upp en affär på plats. Båtmässor är av tradition en social mötesplats för båtfolk. Nynäshamn med sin nära kontakt via motorväg och pendeltåg till Stockholm har ett utmärkte sjöläge – inte minst sedan den nya vågbrytaren öppnat ett vattenområde som får oss sjöfrälsta att tappa andan.

Fyndbåt: Klassiska IF-båtar slumpas bort på nätet till vrakpriser - 20 000 kronor är inte ovanligt för denna välseglande drömbåt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar