måndag 18 februari 2013

Norvikspaning: OMLASTNING I NYNÄS?


 Vill Nynäshamn bli av med "lådorna" så fort som möjligt? Svaret på den frågan låter vänta på sig då den aktuella debatten om länets nya godshamn - Stockholm - Norvik - mest handlar om hur hamnen skall byggas och hur tiotusentals containrar TEU:s skall transporteras härifrån med bil eller järnväg.
  Ett omlastningsområde inom kommunen skulle fungera så att ett antal TEU:s kördes dit, ställdes upp för att sedan tömmas på sitt innehåll som sedan med mindre bilar kördes till respektive mottagare. Det finns redan företagare i Nynäshamn som skulle välkomna en sådan lösning. Särskilt spännande är en sådan lokal lösning för företag som sysslar med montaring av en produkt som består av delar som kommer sjövägen från hela världen.
  Det är bara fantasin som sätter gränser för olika dellösningar, men en sådan omlastningsplats i Nynäshamn måste planeras redan nu för att bli effektiv. 
  Miljön skulle bli vinnare på en sådan lösning då ju fler lådor som får stanna här vi kusten på plats - ju färre lådor hamnar på vägar eller järnvägar. För att inte tala om alla jobb en Terminal Nynäshamn skulle skapa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar