onsdag 2 mars 2011

Senaste båtnytt: NYA CAMPUS MED STÅHÖJD



Varför inte lyfta hela taket om det inte går att stå rakt inne i båten? Precis så tänkte Bernt Lindqvist som ritat om den klassiska Campusbåten, nu i en ny och lite större version Campus 7.4 och med möjlighet att lyfta rufftaket. Bra idé Bernt – det är bara att lyfta på hatten! Båten visas på Allt för sjön som öppnar den 5 mars på Stockholmsmässan.
Fabola Campus 7.4 har världspremiär på mässan Allt för sjön. Båten är en uppföljare till klassiska Campus 6.6 som lanserades 1982 och som tillverkats i över 1000 exemplar. Campus 7.4 är trailerbar och det behövs ingen mastkran för att rigga den. Båten är ett bra alternativ för den som gillar dagsegling, men med sina fyra kojer, toa och pentry är det också en trivsam bobåt som man kan tillbringa flera semesterveckor i.
Kommentar: En rolig nyhet inte minst för att den fjärmar sig från alla båtar som kostar flera miljoner kronor och ligger långt utanför en ordninär plånbok i den marina medelklassen.
Jag provseglade första Campus 1982 och det hade flera goda egenskaper. Trailerbåtar har tyvärr aldrig riktigt slagit i Sverige trots alla tusentals vackra sjöar som passar för denna typ av segling. Du slipper bottenmålning och båtplats. Varför inte en tur på Torne träsk - en av landets djupaste sjöar. Nya Campus ska vi kolla in på mässan :-)
Ordet "tak" känns främmande för en marin kalederbitare. Möjligen "rufftak" som det också anges. "Rufftakslyft" blir lite för tjorvigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar