söndag 7 april 2013

Vårspaning: BÅTVÅR I SIKTE


  
Isen börjar ruttna här nere i södra skärgården. När vattnet stiger inom kort kommer islossningen att gå fort. Det kalla vädret gör det svårt att vaxa och måla. Men allt är försenat. Vårturlistan med skärgårdsbåten skulle ha börjat den 18 april är nu framskjuten till 25 april. Till vissa bryggor kommer turbåtarna inte in till bryggan utan måste välja en annan brygga.
  Har tillbringat några dagar i sjuksängen på ett av regionens stora sjukhus. Mycket bra omvårdnad. En rumskamrat var tidigare en passionerad seglare. Vi jämförde om vad som var bäst ombord. Frukosten i sittbrunnen en stilla morgon. Dalande kvällssol i lävik. 
  Att segla är en livstil. Frihetens instrument kallade författaren Sven Bartel segelbåten. Gärna plockar vi fram ljusa segelminnen när kroppen kärvar och vi skrattar och klumpiga manövrar hos oss själva och andra. 
  Båtliv är en social verksamhet, sade en båtutredare i slutet av 70-talet. Detta utövar vi nu i våra sjuksängar och det stärker sinnena. Nu närmar sig hänryckningen tid då vår korta båtsäsong är som allra bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar