söndag 23 mars 2014

Sjöspråk i valet: VAR FINNS DEN RÖDA TRÅDEN?





Sjöspråket har gjort entré i valrörelsen med ord som "kantra" och "dumpa" i ett angrepp på regeringen av de röd-gröna oppositionen.   Om parterna fortsätter med dessa märgfyllda sjöord  så kan vi som skall rösta möjligen hitta en "röd tråd" i parternas retorik. (Den röda tråden fanns i engelska Royal Navys tågvirke och markerade att det var Kronans egendom.)
  Här några exempel på sjöord som kanske passar in:
  Hur som helst så har valrörelsen ""gått av stapeln och nu undrar vi spänt om någon "seglar under falsk flagg" när de "kapar förtöjningarna: och sätter "alla klutar" för att vinna valet.
  Det gäller att "trimma" valarbetarna och om nödvändigt "lägga om kursen" för det gäller att inte "sacka efter" i kampen om makten för då riskerar man att hamna i "kölvattnet" eller att "gå överstyr" till och med "lida skeppsbrott" eller "haverera".
  Har något parti eller allians blivit "akterseglad" under de år som gått och är beredd att kämpa till "the bitter end".
  Vad ingen får glömma bort är att vi sitter "i samma båt" och det gäller att förväntningarna "håller streck" samtidigt som valrörelsen aktörer försöker "skjuta varandra i sank" med högstämd retorik.
  Då kan det blir nödvändigt att "stryka flagg" vilket kan ge pluspoäng då vi lever i ödmjukhetens tidevarv då det gäller att med mjuka medel "ta loven" av motparten genom att i motsats till att göra en pudel i stället göra "en kovändning"
  Det är bara att välja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar