måndag 21 september 2015

Båtspaning: BRIGGEN SEGLAR VIDARE!

  

Briggen "Tre Kronor Af Stockholm" (bilden) seglar vidare med alla klutar satta. Hon sjösattes och döptes för 10 år sedan och inom kort blir det jubileumsfest på Kastellholmen i Stockholm vid Kolskjulskajen som är hennes hemmahamn.
  Den 4 oktober blir det stort partaj på Kastellholmen där "Tre Kronor" ligger förtöjd. 
  
  I våras var det tjugo år sedan föreningen bildades och strax därefter så blev också föreningen aktiebolag för att kunna bygga, finansiera och driva skeppet. Den 27 augusti 2005 döptes briggen av kronprinsessan Victoria och sjösattes under pompa och ståt.
  Förutom seglingar under åtta säsonger med betalande passagerare typ "paying crew" så har skeppet knutits till marina miljösatsningar.  I projektet "Hållbara Hav" knöts nyligen en ny partner Tallink Silja Line som är ett av Östersjöns ledande rederier. 
   Rederiet  har en uttalad miljöprofil vilket bland annat innebär att tömma allt svartvatten från fartyget till de reningsanläggningar som finns iland. Passagerarfartyg i Östersjön utanför 12 sjömilsgränsen från svenska kusten tömmer fortfarande sitt svartvatten i havet vilket ökat miljöbelastningen på detta känsliga bräckvattenhav.

Mer info kan fås på hemsidan;
WWW.BRIGGENTREKRONOR.SE
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar