fredag 4 december 2009

Milo anlöpt Kap Verde - varning för denguefeber!




Långseglaren Milo Dahlmann med besättning på segelbåten Artemisia II har nu anlöpt hamnen Sao Vincente på Kap Verde-öarna och planerar för ett tvåveckors stop-over innan seglatsen över Atlanten.


Öarna har nyligen haft ett utbrott av denguefeber, som är en tropisk infektionssjukdom som sprids av myggor. Febern går för det mesta över på några dagar med kan också utvecklats och bli livshotande. Febersjukdomen har lokaliserats till södra Kap Verde medan "Artemisia II" ligger på norra delen. Så här skriver Milo på sin senaste blogg http://artemisia2.blogspot.com/
"Igår kom vi fram till Sao Vincente på Cap Verde. Överseglingen har gått bra, fin vind och solsken hela vägen! Men jag tycker att havet är för tyst. Vi fick endast två besök av delfiner. Några sjöfåglar cirklade runt oss ibland, men inte alls så ofta som jag minns att de gjorde för tolv år sedan.
Vi fick höra om utbrottet av denguefeber för två veckor sedan. Vi har varit i kontakt med alla som kunde ge oss vettig information om situationen. Det är endast på de södra öarna, och inga fall är rapporterade från de norra. Och vi håller oss till dem! Vi har bra myggmedel och har myggnät på båten, så vi ansåg att vi kunde åka hit. Men tack för inläggen om denguefebern!"
Om cirka två veckor så kastar Artemisia II loss mot nästa etappmål som är sjörövarön Tobago på andra sidan Atlanten. I mitten av januari skall långseglarna vara framme i Karibien.

(Bilder: Artemisia II under segel på Mysingen. Foto: LARS GYLLNER. Milo i sittbrunn. Foto: ANDERS ÖHMAN)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar