tisdag 25 september 2012

Båtspaning: STENA TILL NYNÄSHAMN


Ett av landet ledande färjerederier Stena Line har köpt linjen Nynäshamn - Ventspils av Scanlines.
  -Vi välkomnar Stena Line till Stockholms hamnar och ser fram mot en långsiktig och framgångsrik relation, säger Henrik Widerståhl, marknadschef Stockholm hamnar i senaste numret av hamnens tidning "Via Stockholms hamn".
  Tidningen rapporterar också om senaste nytt om geotekniska undersökningar på Norviksudden utanför Nynäshamn. Syftet med undersökningarna är att undersöka marken för att välja den bästa metoden att bygga den nya godshamnen där.
 Den statiska belastningen har kollat genom att lasta upp sprängsten i en fem meters hög och följt hur marken påverkas. Den dynamiska belastning har kollats genom att en 20 tons vikt hissats upp i en kran och släppts ned från 20 meters höjd så kallad fallviktspackning. Nu skall resultaten sammanställas för att kunna välja den bästa byggmetoden.
  Sprängstenen på Norviksudden kommer från de bergrum som grävdes ut under "oljan" för att tillgodose samhället med bränsle i händelse av ofred. Så blev det som tur var inte och kalla kriget tog slut ungefär 1990.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar