söndag 6 april 2014

Kappsegling: MÄSTARE MARIT



Bilder: Överst Marit Söderström - en av världens främsta kvinnliga seglare när det begav sig. 
    Mittenbild visar Marit i 470 som hon knep ett silver i tillsammans med Birgitta Bengtsson i Soul år 1988. 
      Nederst Marit - tvåa från vänster - i 2014 upplaga av Mästarnas Mästare i SVT inspelad i Kroatien. 
____________________________________________
   Kollar ni på Mästarnas Mästare på söndagar i SVT? 
  Ett av TV:s bästa program inte minst för de presentationer av karriärerna hos några av våra främsta idottsmän och idrottskvinnor. Det är ett stycke unik idrottshistoria.
  I dag dök en av världens bästa kvinnliga seglare upp i rutan - Marit Söderström från Västerås där hon lärde sig kappsegla hos jolleseglarna Hon har en bråte medaljer i 470. Laser och knep bland annat ett OS-silver 470 tillsammans med Birgit Bengtsson i Soul, Syd-Korea åt 1988.
  Vi seglare i Nynäshamn såg Marit träningssegla på Gårdsfjärden många gånger ibland tillsammans med Malin Persson från Nynäs som också var mästare i Laser-klassen. Nynäshamn var en stamort för Laser-seglare under 1980 talet inte minst för att "Mister Laser", Bosse Österberg som importerade och sålde jollen och Marit var en av de många elitseglarna som var här när det begav sig. 
  Det skall bli spännande att följa Marits tävling i Mästarnas Mästere. Hon vann första provet att stå i rät vinkel mot en stolpe - möjligen har hon kvar något av styrkan i sina jolleben efter timmars hängande över sargen på hårda kryssar. Seglare lär sig tidigt att bita ihop och hänga i och Marit är verkligen en
vinnarskalle.
  Lycka till Marit - vi håller tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar