måndag 29 augusti 2011

Vattenskoter - dödligt vapen?



En man befaras ha drunknat efter en olycka med en vattenskoter, så kallad jetski, i Stora Hammarsundet vid Askersund vid 17-tiden på lördagen.-Två stycken låg och körde jämte eller efter varandra, rätt så fort, och plötsligt ramlade den ena av. Det verkar inte som att han haft flytväst utan bara badbyxor, säger Christer Sundqvist på Nerikes brandkår.
Ett stort räddningspådrag med bland annat sjöräddning och polisdykare sökte efter mannen under kvällen.

En tidigare dödsolycka i Dalarna med vattenskoter resulterade i en fängelsedom för vållande till annans död Sex månaders fängelse blev straffet för en 25-årig kvinna som körde ihjäl en ung man i Jädersjön utanför Avesta med en vattenskoter. Olyckan inträffade på midsommardagen förra året. Kvinnan fälls för vållande till annans död och grovt sjöfylleri.
Kvinnan bestämde sig för att ta en tur med vattenskoter på Jädersjön utanför Avesta tillsammans med en ung man. Kvinnan körde vattenskotern i hög fart. Många människor befann sig i vattnet för att bada. Kvinnan körde på och dödade en av dem.


Kommentar: Vattenskotern inbjuder till dåligt sjömansskap - vad är den annars till för förutom buskörning i hög fart? Möjligen kan det i rätta händer göra nytta för Sjöräddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar