lördag 3 september 2011

Glad rapport från Ulva Kvarn!






















22 förväntansfulla medlemmar från Nynäshamns föreningar för Hjärt och Lungsjuka och Reumatikerna besökte i helgen Ulva kvarn som ligger strax norr om Uppsala. Under den cirka 15 mil långa bussresan från Nynäshamn gnolade en av deltagarna viskonstnären Ulf Peder Olrogs kända visa ”Att segla uppför Fyrisån i undervattensbåt”. Ulva Kvarn ligger nämligen vid Fyrisån och där utspelades i helgen Upplands största marknad som har cirka 15 000 besökare som kollar runt på 150-talet utställare.
Det var en bedövande vacker grönskimrande idyll med en vitmålad kvar vid porlande vatten som mötte nynäsborna som snabbt försvann i marknadsvimlet vimlet och senare återvände med råttor i keramik, teddybjörnar i fårskinn, tunnbröd rökt renhjärta och annat smått och gått som knallestånden bjöd på. Mat fanns riktligt allt från laxklämma med tomat till den hederliga slangen (varm korv) eller en kroatisk bärs på Ulva krog när med bruset från kvarnens fors.
Bussresan var ett lyckat samprojekt mellan två lokala föreningar som manar till en fortsättning. För Hjärt och Lungsjuka väntar ett föredrag om lungsjukdomen KOL som tenderar till att bli en besvärlig folksjuksom. Reumatikerna som hade en lyckad föreningsdag i Svandammparken den 27 augusti satsar i oktober på ett fördrag om tandlossning och reumatism av den lokala tandhyginistien Eva Berglund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar