fredag 9 september 2011

Antarktis-seglaren Milo kommer till stan!!


























Idag fredag den 9 september 2011 anlöper enligt förhandstips långsseglaren Milo Dahlmann Stockholm efter att ha varit ute och långsseglat i dryga två år. Ungefär 30 000 sjömil har hon seglat och cirka 70 dygn som ensamseglare både i Stilla Havet och Atlanten. I årsskiftet var hon i Antarktis och träffade sina älskade pingviner som - fastän de luktar ganska illa - har vunnit hennes hjärta.

Under sina tre veckor i Antarktis hann hon uppleva en strandning, en draggande segelbåt som höll på att trassla det rejält i ett ankarläge - dessutom ett dramatiskt sjukdomsfall ombord som krävde assistans från land.

Jag träffade i veckan Milo vid en brygga (se bilden ovan!) i södra skärgården ombord i 31-fots stålslupen "Artemisia 2". Hon berättade om sin tvååriga segling som rymmer många spännande och intressanta iakttagelser. Vi får återkomma senare till detta. Hon känner oro för att komma hem och möta alla frågor och all uppståndelse. Atlanten, Stilla Havet och Antarktis har varit hennes hem i dryga två år.

Idag möter hon vid 15-tiden vänner och media under Liljeholmsbron i Mälaren. Goda vindar!. Fortsätt inspirera oss Milo - vi behöver det !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar