tisdag 5 mars 2013

Beg-Båt: HURLEY18 PRIS 6 000 KRONOR!





  På nätets stora begagnade båtmarknad hittar jag segelbåten "Lille Blå" som saluförs för 6 000 kronor! Jag tror knappt det är sant - en Atlantestad midgethavskryssare från 60-talet som båtfolket upptäckte en gång på 60-talet och då såldes för 13 500 kronor plus moms. Om du 1968 betalade 6 500 kontant och sedan betalade 285 kronor i månaden så var båten din och klar att hissa på!
  Hurley 18 har dykt upp i min värld några gånger genom åren. Senast vid seglarbryggan i Nynäshamn där en Hurley 18 ligger infrusen i isen de senaste vintrarna - synbart utan några större problem.
  Hurley 18 - som seglades över Atlanten till Barbados - har för sin storlek en rymlig ruff med tre kojplatser. Bra designat pentry. Fällbart navigatiosnbord. Stora stuvningsutrymmen med hyllor och skåp. Mast och bom av aluminium. Mycket var att vara en 18-fotare. Byggd i glasfiberarmerad polyesterplast.
  Om plånboken rymmer några mer guldpengar än 6 000 kronor så kan det vara läge att kanske uppgradera riggen med nya stag, kolla infästningar och varför inte - nya segel. "Töjet" får inte vara för bukigt om det ska ge bästa fart.
 På längre sikt möjligen fixa till skrovet med ny ytbehandling med någon tvåkomponents farg.
  Hurley 18 är en bra nybörjarbåt för den som vill erövra seglingen - en "instegsbåts" som är det senaste uttrycket.
  Hoppas "Lille Blå" får en ny nöjd ägare! Det är hon värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar