måndag 17 augusti 2009

Bamsebåt i norr




En av den amerikanska båttillverkaren Chris Crafts största båtar har fått hemmahamn i Luleå. Båten är en Chris Craft Roamer 60 fot som fått det majestätiska namnet ”Queen of Artic”byggd år 1973. Skrovet är byggt i aluminium.
Av totalt 26 Roamers byggda under åren 1971-1976 fanns endast två båtar i Europa innan den senaste båten fått hemmahamn i Luleå.
Komforten är väl tillgodosedd med två salonger. 10 kojplatser, tre toaletter och två duschar. Båten har fyra dubbelhytter. På mellandäck finns en stor salong med bar. Byssan på nedre däck är fullt utrustad med spis, kyl och frys med ismaskin plus diskmaskin
Motorutrustningen består av två Detriot-dieslar på vardera 475 hästkrafter som ger en marschfart på 10 – 14 knop. I navigationsutrustningen ingår satellitnavigator GPS, radar. Radio, sjökortsplotter med mera.
”Queen of Artic” skall gå i charter med Luleå som hemmahamn. Midnattssolen till sjöss skall locka hugade turister som erbjuds hög komfort ombord. Mer info kan fås på hemsida http://www.sunsetcruising.se/
En heldag 12 timmar med ”Queen of Artic kostar 15 000 kronor.
(Bilder: 60-fotaren Chris Craft Roamer i nordlig naturhamn. Skeppsbaren. Foto: JÖRGEN LARSSON)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar