tisdag 9 juli 2013

Fredsspaning: SVENSK TRUPP TILL NRF!

  Sveriges regering anmäler intresse för att öva med och bidra med enheter till försvarsalliansen Natos snabbinsatsstyrka NRF. Det uppger försvarsdepartementet som har skrivit ett brev till Nato-chefen. Socialdemokraterna har

 givit grönt ljus för regeringens intresseanmälan och Peter Hultqvist (S) ordförande i riksdagens försvarsutskott har signalerat det som positivt att få delta i kvalicerades övningar med andra länder i närområdet.
  Försvarsminister Karin Enström (M) säger att syftet är att fördjupa samarbetet med Nato och att kunna få vara med i mer avancerade övningar. Ett svensk deltagande ligger inom ramen för snabbinsatsstyrkan (NRF).
  NRF står för Nato Responde Force eller Rapid Reaction Force och järmförs med fredsframtvingande förband som Euro-kåren och fransktyska brigaden,
  NRF består av vältutbildade soldater med lätt beväpning som skall sättas in snabbt med någon timmes varsel för att säkra och hålla en position. Det kan vara evakuering av en ambassads personal. Förbandet saknar stridsfordon och tyngre vapen och bygger sin logistik på avancerad spaning och mörkerhjälpmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar