söndag 21 februari 2010

Mässnyhet: Pump för tömning av båtens septitank.




En av båtlivets aktuella fråga är om det skall bli förbud mot toautsläpp i havet. Gästhamnar med toasugar är en väg att gå för båtar som kan förvara sitt gråvatten i septitank. Flera företag har anammat ett växande behov av fungerande lösning. Här kommer ett exempel ur högen som visas på den kommande båtmässan Allt För Sjön i Mäshallarna, Stockholm 6-14 mars 2010.
Pumpar för tömning av septitankar och länsvatten I Sverige görs idag en storsatsning på att sänka fosfor- och kvävehalten i Östersjön. Ett sätt att uppnå målen är att båtar, stora som små, tar hand om sitt avfall vid särskilda tömningsstationer, istället för dumpning i havet. Flera länder omkring oss, T ex Finland, Danmark och Tyskland har restriktioner för direkt tömning i havet och det är bara en tidsfråga innan vi får det i Sverige med.
VÄTE Consulting erbjuder nu driftsäkra och kvalitativa pumpar för tömning av septitankar och länsvatten. Vogelsang GmbH är ett Tyskt väletablerat företag som återfinns inom alla typer av bortskaffningsteknik runt om i världen. De har över 70 års erfarenhet av pumpar till industrier, vatten- och reningsverk, jordbruk etc.
VÄTE Consulting innehar svensk agentur för Vogelsangs produkter. Det är med stolthet som vi representerar dessa driftsäkra och tillförlitliga pumpar för tömning av fritidsbåtars septitankar och länsvatten. Pumparna bygger alla på en beprövad och patentskyddad rotationsteknik vilket gör dem väldigt smidiga och behändiga. De är även byggda för att anpassas efter kundens behov, främst när det gäller pumptillbehör i olika kombinationer.
År 2009 beslutade regeringen att införa ett bidrag på upp till 50% till ideella föreningar som arbetar med att sänka fosfor- och kvävehalten i Östersjön, det så kallade LOVA-projektet. År 2010 planerar man att avsätta en ännu större budget för detta, som sugtömning i högsta grad är en del av.
Båtklubbar, marinor och gästhamnar kan enkelt slå fler flugor i en smäll genom att installera dessa fasta pumpanordningar vid kajen. Dels bidrar man till en bättre miljö och därmed trivsel, dessutom lockar det gäster med viljan att tömma sina båttankar. Utöver detta, kan man också få ett statligt bidrag, vilket kan göra hela anläggningen upp till 50% billigare. För mer detaljerad information om de olika pumpanordningarna, välkomnar vi er till Monter C07:39 på Allt för sjön 2010.
Utställare: Vogelsang Monternummer: C07:39

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar