lördag 20 februari 2010

Svenska Uffe satsar på Transat 6,50 2011



I högen av pressmeddelanden från utställare på den kommande båtmässa Allt För Sjön (6-14 mars) finns följande spännande utmaning:
Ulf Brändström förbereder sig för den ultimata utmaningen att segla över Atlanten i en 6.50 meters båt (Se bilden!) Det har just blivit klart att Ulf Brändström som arbetar för GRPMS, under 2010 kommer att kvalificera sig för att under september 2011 anta utmaningen att segla över Atlanten.

Transat 6.50 är en av de tuffaste och mest extrema ensam seglingar över Atlantiska oceanen man kan göra. 90 segelbåtar endast 6,5 meter långa startar från La Rochelle i Frankrike för att ungefär 30 dagar och 8000 km senare gå i mål i Bahia, Brasilien.
Ulf är född och uppvuxen med segling och dess utmaningar och kan nu, tack vare sponsring från GRPMS, förverkliga en gammal dröm och utmaning. Båten kommer att finnas i GRPMS monter under mässan. För mer information, kontakta: Ulf Brändström 070-652 08 10
GRPMS är Storbritanniens ledande, oberoende distributör inom industrin för armerad plast i mer än 30 år och finns även sedan flera år i Sverige, Estland, Norge & Danmark.
Flaskpost från BLUR:
" Nu är det klart att det blir ett shorthandedforum under Allt för Sjön. Tack vara GRPMS, Stockholmsmässan och andra sponsorer så tror jag att vi kan få till ett riktigt bra event.
För att inspirera har vi Staale Jordan, känd från senaste Mini Transat, Ulf Brändström berättar om
sitt projekt och kanske ytterligare någon internationell soloseglare dyker upp… För alla som behöver tips inför säsongen kommer Anders Lewander att dela med sig av sina erfarenheter och vi kommer att få veta hur man vinner Watski 2star Baltic. Jag hoppas också vi hinner ha en diskussion om hur vi vill att shorthandedseglingen skall utvecklas framöver".
Lördag 13:e mars, 15:00-17:30
Allt för Sjön, Stockholmsmässan, lokal K11

1 kommentar:

  1. Uffe är med som en av talarna när det blir Shorthanded Forum på mässan: http://www.blur.se

    SvaraRadera