måndag 15 februari 2010

Ungdoms-VM med Laser-segling i Turkiet.


Istanbul i Turkiet blir värd för 2010 års Volvo Youth Sailing ISAF VM. OS-jollen Laser är en av de tävlande klasserna (bilden)
Den unika turkiska staden där öst möter väst kommer etapp den 40: e upplagan av evenemanget. Mästerskapet, som anordnas av den turkiska Sailing Federation, kommer att äga rum i Atakoy Marina på Marmarasjön 8-17 juli.
Istanbul kommer också att fira att det är Europas kulturhuvudstad 2010, med EM är i centrum för sin sommar idrottsliga program.
För första gången i regattan kommer det att finnas åtta flottor, med högpresterande jolle öppen klass, 29er, läggs till i schemat. Konkurrenterna kommer att ha en extra träning dagen att bekanta sig med villkoren i den södra änden av Bosporen sundet.
En presskonferens featuring ministern för idrott för Turkiet, Göran Petersson, ISAF ordförande och HM Kung Konstantin, ISAF president Honour, fira händelsen.
Petterson sa att han var övertygad om Turkiet skulle skede en enastående händelse.
"De många större händelser som Turkiet har varit värd är bevis för detta, säger Petterson. "Många mästerskap, två OS-kval, vindsurfing händelser och Turkiet kommer också värd de 470 män och kvinnor världsmästerskap.
"Det Atakoy Marina är en passande plats för evenemanget. Inte bara denna småbåtshamn erbjuder bra faciliteter och bra väder så innebär det även geografiskt den plats där både Asien och Europa möts."
(Källa: Volvo Ocean Race)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar