söndag 21 februari 2010

Mässnytt: Fred 25 - hanterbar med bogramp


Sjölivet görs tillgängligt även för funktionshindrade, visar denna specialbyggda båt som visas på den kommande båtmässan Allt För Sjön i Stockholm 6-14 mars. Här lite uppgifter saxat ur ett pressmeddelande:

" Fiskeförening köper Fred 25 – den lättillgängliga båten för alla (Se Bilden!)
Hanterbara Båtar i Gräddö inleder året med att få en order på Fred 25 (tidigare Hantera 750) och kunden är Stockholms funktionshindrades frilufts-/fiskeförening. Huvudsakliga sponsorer är Arvsfonden och Leader UROSS, en ideell förening som utvecklar Roslagen och Stockholms skärgård.


Fred 25 är den enda serietillverkade båten som är tillgänglig för alla, och de viktigaste egenskaperna är den fällbara bogrampen och den plana durken. Detta i kombination med en flexibel och praktisk inredning gör Fred 25 till en båt i en klass för sig.
- Vi är jättenöjda över att många fler kommer att få tillgång till Stockholms skärgård. Att den första båten är såld redan innan den sett dagens ljus visar vilket uppdämt behov som finns, det är dags att någon ger marknaden vad den vill ha - en båt som alla kan använda. Säger Sven Bergqvist, VD på Hanterbara Båtar AB. 


Fiskeföreningen kommer erbjuda en rad aktiviteter för både barn och vuxna: naturstig, spinnfiske, trollingfiske, sälsafari, barnläger och naturupplevelser i Stockholms skärgård. De kommer också, som enda funktionshindrade lag, att delta i fisketävlingen Trollingtouren. 

 - Vår ambition är att sätta en ny standard för hur en båt ska fungera.
Alla båtar på marknaden har samma inbyggda fel kopplade till tillgänglighet och hanterbarhet – därför har vi utvecklat en båt som är tillgänglig för alla, samtidigt som den är extremt sjöduglig och vacker. Säger Fred Bergqvist, ansvarig för utvecklingen på Hanterbara Båtar AB. 

Fred 25 visas på Allt för sjön i Stockholm den 6-14 mars 2010, besök också www.hanterbarabatar.se 

 För mer information vänligen kontakta 
Sven Bergqvist, VD Hanterbara Båtar AB 
Telefon 073 616 35 29 
Mail sven@hanterbarabatar.se 


Om Hanterbara Båtar 
 Hanterbara Båtar tillhandahåller funktionella, vackra & kostnadseffektiva fritidsbåtar av hög kvalitet som kan brukas av alla oavsett rörelseförmåga. 

 Bolagets ambition är att skapa en ny standard för fritidsbåtar där funktionen står i centrum kombinerat med en tydlig och ändamålsenlig design. 


Fred 25 är Hanterbara Båtars nyskapande 7,5 meters aluminiumbåt med flexibel inredning, t.ex. så kan alla stolar fällas upp och vikas undan för att skapa maximal tillgänglighet och hanterbarhet. Förarstol och pulpet kan justeras för bästa komfort och pulpeten är förberedd för infälld GPS/Ekolod. Principen är enkel – alla ska kunna köra och använda Hantera 750, vilket resulterat i en båt som är praktisk, tillgänglig och säker.
Skrovet är extremt stabilt och erbjuder trygg färd i alla väder och bogpropeller i fören garanterar full hanterbarhet av en ensam skeppare. 
Kvalitén och tyngden är fantastisk och tillsammans med den mycket höga lägstanivån avseende utrustning i standardutförande är det en båt att lita på i alla lägen.
Utställare: Hanterbara Båtar AB
Sjövet kommentar:
En spännande båt inte minst för oss äldre medelålders plus med halvtaskiga knän och dålig balans. Många moderna båtar har smala skarndäck, knöliga pulpitar och saknar åtkomliga grabbräcken. Vi måste också ha rätt att få komma ut på sjön utan att riskera bryta benen eller ramla i sjön. Vi är också en köpstark konsumentgrupp som ofta haft större båtar tidigare och livet och nu önskar oss något mindre och mer hanterbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar