måndag 19 november 2012

Roddspaning: ELSNURRA I METSJÖN?

  Är det dax ett testa elmotor i Metsjön nu när regeringen stöttat förbudet mot motorbåtar i den lilla fiskesjön utanför Rimbo? Varför inte, om roddarmarna känns sega kan du som ror i stället dra på gasen till sin tysta 12 volts elmotor på akterspegeln och susa fram i det närmaste tystnad utan att störa fåglar och fiskar.
    Elmotorer i båtar och kanoter har jag testat och rapporterat om senaste på denna blogg tisdagen den 1 december 2009. Vi testade i sjön Tiken utanför Tingsryd i Småland på Linder 440 och på en kanadensare och det funkade fint,
  I små fiskesjöar vars vattenyta inte störa av friska vindar är elmotorn suverän och enkel att hantera. Batteriet är den svaga punkten och hur länge räcker strömmen? Under de år som gått innan vi testade elmotorer har säkert batteritekniken utvecklats.


  Linderbåten 440 kördes i ett fartområde mellan 3-4 knop och det räcker för lilla Metsjön. Finns intresse för testet 2009 så är artikeln kvar på bloggen.
  Just nu känns det som en elmotor till jollen på skärgårdsön blir en möjlig investering för att försöka få in ett miljötänk i barnbarnens medvetande. Någon lävik skall vi nog hitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar