torsdag 29 november 2012

Spaning,: PENDELBÅTAR I STOCKHOLM


  
 Flera båtpendlingslinjer i Stockholm, föreslår Handelskammaren. En båt skall gå från Hemmesta på Värmdö till Gamla stan/Slussen. En annan båtpendel skall gå från Näsbypark via Djursholm, Stocksund, Lidingö och Värtan till Nybroviken. Tredje båtpendeln skall gå från Tappström på Ekerö via Gröndal till Riddarholmen, det vill säga inne i Mälaren.
  Miljöpartiet vill i samband med Slussenbygget främst satsa på en linje från Ålstäket - nära Hemmesta - på Värmdö via Norra Lagnö och Nacka strand till Slussen. En annan linje Miljöpartiet vill ha skall gå från Gustavsberg via Hålludden till Saltsjöbaden.
  Både Miljöpartiet och Handelskammaren tror på kortare linjer från innerstaden upp mot Alvik och Ulvsunda och en pendelbåt över Riddarfjärden mellan Norr Mälarstrand och Söder Mälarstrand.(DN)

1 kommentar:

  1. Spännande förslag. Jag som bor i Nynäshamn är uppväxt i Stockholm och körde i mitten av 60-talet Djurgårdsfärjan och fick uppleva passagerarnas förnöjsamhet.
    Hoppas båtpendelsatningen i Stockholm blir en förebild för Nynäshamn som kan verka för en båtförbindelse till Utö åtminstone vår och sommar. Vi saknar en båtringlinje här i södra skärgården som skulle öppna denna nationalskatt för det rörliga friluftslivet.

    SvaraRadera